Известие

Collapse
No announcement yet.

Турбо на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Re: яя

Първоначално публикувано от elenkof
    Първоначално публикувано от търтей
    ама преди да почнеш е много важно да решиш какво искаш
    равномерно разпределен въртящ момент или пикова мощност

аз лично не съм съгласен с теорията че турбото дава повече коне от компресора
    равномерно разпределен въртящ момент мисля че ми взучи по одачно в случая и мисля да монтираме с майстора един компресор .. поради простата причина .. че компресора на климатика не се включва дори и с директно подаване 12В от акумолатора .. ако не друго поне ще го сваля да видя кво му е и ще сложа друг .. така или иначе след обяд отивам до майстора да му цикля на главата и да се консултирам за компресор .. той ми каза че негов приател имал 3 мерцеса .. пълни гробища но моторите им работе ли и единя бил компресор .. ако не ще търся компресор

поздрави
    И на мен ми интересно това с компресора. От какво и какъв може да се добави без да се разкарантини мотора... а да и мястото където ще е зависи от размерите на самото компресорче...

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

компресора е идеален за това дето иска еленков

НО нищо не можа да се сравни с пика на въртящият момент

Comment

яя

Първоначално публикувано от голямата риба

ти нали имаше една К4 ? Една сребриста ако не се лъжа ? Кво стана с нея каза че ще я правиш .. това беше преди 6 месеца близо .. ? Има ли прогрес ?

поздрави
        Диети и отслабване
        www.elenkov.net

Comment

да

Comment

qq

да
            Да какво Пусна ли е в движение ?
            Диети и отслабване
            www.elenkov.net

Comment

сс

сру за офф-а .. но не мога да се сдържа ..

ПОЗДРАВИ
              Диети и отслабване
              www.elenkov.net

Comment

абе имам чувството че сте отсъствали масово от часовете по физика.....

Как може да казваш че турбо мотора има голям в-щ момент ?

силата на тези мотори е в оборотите...!? а така наречения пик идва от там че турбото като се развърти и почне да помпи колата "тръгва" до преди тва си е мъртва!? и така да се каже една кола с турбо иска поне 3-4000rpm да се разгъне....

Това с компресора става много по рано и плавно....!? за това там няма такъв "скок" във вървенето на колата

Турбо = коне на високи обороти
                Компресор = огромен в-щ момент на разположение почти винаги - коне винаги

Comment

Първоначално публикувано от Alexander_pavlov
                  а тоя пич пък с копресора е с елетромагнитен съединител и като си кара нормално напред назад си off-ва компресора да не лапа бензин и да не се товари мотора излишно ....
                  ...абе, навремето гледах един филм с Чък Норис... Той го играеше некъв рейнджър... Та джипа дето караше беше такъв - цъка едно копче и... джипа фръква - и лошите не могат го стигна. Та на времето не бях светнат в тия интриги с турбота и компресори, но сега вече ме осени просветлението, че явно и батко Чък на младини си е падал по тунинга и в час по трудово си закачил на ремъче едно компресорче

П.П.
                  ако масата от съфорумниците не знаят кой е Чък Норис - да не се притеснявата. Това само ще означава, че са деца на "новото време" (или респективно - аз съм вече много вехт )

П.П.2
                  Мнооого голямо СОРРИ за офф'а
                  AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                  Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

qq

мисля за момент да замръза проекта 155 ТУРБО .. поради обясними причини заради колата ми която я няма .. иначе ентосиазма все още ми е да монтирам турбо или компресор .. ако някой друг има мерак .. да пише ..

поздрави
                    Диети и отслабване
                    www.elenkov.net

Comment

) карам и аз една турбо бегачка с една малко по голяма турбина
                      ми до 4000 е атмосферка ама после до прекасвач си залепен за седалката
                      а пика който прави на 5000 е уникален
                      аз бих предпочел турбината
                      компресора е скука няма фън
                      турбини под път и над път , правиш колектор , болуофф , инжектори електроника ) мадло доработки и дреноли , като кранчрта и маркучи и кулери
                      и си с 50 коня отгоре , но за повече вече минаваш на ревизия на мотора и разреждае
                      аз имам намернението за сложа турбина с отворен гейт и да карам на о,2 бара , без да пипам мотора като за начало
                      Volvo S80 2.0 T5 180hp
                      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

[quote=Alexander_pavlov]
                        Първоначално публикувано от "голямата риба":3pvn9xte

абе имам чувството че сте отсъствали масово от часовете по физика.....

Как може да казваш че турбо мотора има голям в-щ момент ?

силата на тези мотори е в оборотите...!? а така наречения пик идва от там че турбото като се развърти и почне да помпи колата "тръгва" до преди тва си е мъртва!? и така да се каже една кола с турбо иска поне 3-4000rpm да се разгъне....

Това с компресора става много по рано и плавно....!? за това там няма такъв "скок" във вървенето на колата

Турбо = коне на високи обороти
                        Компресор = огромен в-щ момент на разположение почти винаги - коне винаги[/quote:3pvn9xte]
                        колега на мен физиката, че не ми беше стихия е истина
                        но на теб явно ти липсват уроци по четене

Comment

аз 7 клас бях на изпит по физика ма тва дет го е писал колегата е доста............смешно или по скоро трагично

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
                            аз 7 клас бях на изпит по физика ма тва дет го е писал колегата е доста............смешно или по скоро трагично
                            Ти може ли да не са изложиш
                            Крайслер Неон Q2 ... много бърз
                            Алфа Ромео 155 Q4, много счупена

Comment

Първоначално публикувано от j1v
                              Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
                              Ти може ли да не са изложиш
                              е пофали са и ти що за мързел беше де

Comment

Working...
                              X